Na de crisis

Na de crisis

[ direct naar de site – nadecrisis.heijmen.net ]

– 27 februari 2014 –

De bouw is veranderd door de crisis, en de oude tijden komen niet meer terug. In het bouwen voor de zorg is de crisis dubbel: Door de gewijzigde financiering van zorgvastgoed is het hele proces van het huisvesten van zorgorganisaties ingrijpend veranderd. Opdrachtgevers houden meer in eigen hand en financiers spelen een actievere rol. Adviseurs krijgen beperktere opdrachten en architecten richten zich op hun kerntaken. Behalve waar het anders gaat.

In dit onderzoek bevraag ik een verscheidenheid aan spelers in het proces van huisvesting van zorg, om te zien hoe de afgelopen vijf jaar het proces hebben veranderd, en hoe zij verwachten dat de komende vijf jaar de weg uit de crisis gevonden gaat worden. Door lijnen te zoeken in hun heel verschillende visies, werk ik toe naar het formuleren van gedeelde strategieën om zorgbouwinitiatieven vorm te geven na de crisis. En dat is nu.

De eerste resultaten van het onderzoek zijn inmiddels gepubliceerd, zie ook onder Actueel, en meer publicaties zullen binnenkort volgen.